Alles Over Stille Tijd Zonsondergang weerspiegeld in meer - Alles Over Stille Tijd Banier

Rechters 5

QUESTION: De moddertekst - 1

ANSWER:

Rechters 5 - Deel 1

door pastor Nathan Shepherd (Dive Chapel, Candle Key, Florida)

De gemeente was erg levendig deze zondagochtend in de Dive Chapel. De band speelde een nieuw liedje. Het was een origineel liedje, nouja ongeveer dan, want het was een rockversie van het "Lied van Debora" uit Rechters 5. De woorden waren soms moeilijk te verstaan, maar gelukkig werden ze ook op het scherm achter het podium geprojecteerd, zodat iedereen mee kon lezen en zingen.

Pastor Nathan Shepherd begaf zich naar voren en ging op de rand van het podium zitten. "Dank je wel, band! Ik vroeg hen of ze dat wilden proberen en Jim keek naar de tekst en zei: 'Waarom spelen we niet gewoon Led Zeppelins Ramble on?' De grapjas. Hoe dan ook, het was een toffe versie van dit lied.

Ik wil jullie vandaag even op de hoogte brengen van de stand van zaken van ons 'Queen Eileen' project. Sam, wil je die foto van het kleine koraalrif even op het scherm projecteren? Dank je wel. Zoals we al eerder gezien hebben, bevindt zich achter in die oude, gezonken onderzeeër een van de gezondste en weelderigste kleine koraalriffen ter wereld. Ik ga jullie nu een korte wetenschapsles over de oceaan geven, als jullie dat niet erg vinden. Dit eerste plaatje is een elliptische sterkoraal. De wetenschappelijke naam is "dichocoenia stokesi" en je weet waarschijnlijk niet of ik dat wel goed uitspreek, net als al die namen in het Oude Testament. Zoals je kunt zien is deze kolonie ongeveer negentig centimeter in doorsnee, min of meer koepelvormig en geelbruin van kleur. De individuele korallieten lijken een beetje op knipbeurzen die zich openen en weer sluiten en zij zijn ongeveer twee centimeter lang.

De volgende foto toont een vertakkend brandkoraal. Deze soort is erg bros, maar ontzettend mooi. Nogmaals, voor de koraalfanaten zoals ikzelf, is de Latijnse naam "millepora alcicornis". Zoals je kunt zien, groeit het in clusters van geelbruine poliepen. Deze groeien uit tot grotere klonters of clusters en de dunne vertakkingen zijn gewoonlijk een donkerder soort bruin. We moeten rond deze kleintjes heel erg voorzichtig zijn omdat ze je kunnen prikken. Als je huid met dit koraal in aanraking komt, dan voel je meteen een intense pijn en je krijgt dan meestal een rode, jeukende uitslag. Je moet daar dus voorzichtig mee zijn.

Op deze laatste dia zie je een geweldig voorbeeld van een gladde bloemkoraal, of "eusmilia fastigiata". Deze soort is erg mooi en sterk. In het algemeen kunnen zij aanvallen van algen overleven en hier niets meer dan wat verkleuring aan overhouden, en de beschadigde weefsels herstellen zich snel. De individuele korallieten lijken een beetje op groengele tuitende lippen. Op deze foto zie je ook wat hele mooie geelstaart, van ongeveer een tot anderhalve kilo.

Als je vanavond om half zeven naar onze pizza-bijeenkomst komt, dan zal het team van "Reef Restoration Ministries" jullie een korte film laten zien, een soort documentaire, die jullie nog veel meer zal laten zien van het 'Queen Eileen' koraalrif.

We zijn dagelijks op de locatie gaan duiken. Er staat daar maar zes meter water. Het grote nieuws van vandaag is dat de staat een bijzondere verordening heeft uitgeschreven waarin de 'Queen Eileen' wordt beschreven als een 'maritieme vondst van grote historische waarde voor de staat Florida'. Dat betekent niet dat het rif al helemaal volledig als een beschermde historische locatie is aangeduid, maar het is wel al een flinke stap in de juiste richting.

Voordat we nu in Rechters 5 gaan duiken, wil ik het concept nog eens herhalen dat we in het boek Rechters blijven bestuderen: de gedragscyclus gedrag waar de Israëlieten van toen en de mensen van tegenwoordig voortdurend mee te maken hebben. Ik noem het ook wel de 'zondecyclus' en dat heeft helemaal niets met je wasmachine te maken. Mensen die Jezus niet kennen hebben soms het gevoel hebben dat ze in een wasmachine zitten - een turbulent leven met het water aan de lippen - 24 uur per dag, 7 dagen per week en 365 dagen per jaar.

De 'zondecyclus' is een cirkelvormig programma dat uit zeven stappen bestaat. Het is geen goed programma. We bevinden ons eerst bovenaan de cirkel, waar we God met vreugde dienen. Dan worden we verleid en ons leven wordt ontrafeld, we moeten beslissingen nemen en dan hebben we de neiging om door te draaien. We negeren het overvloedige, wonderbaarlijke leven dat God voor ons heeft.

Op het derde punt van de cirkel geven we toe aan de zonde. Ik doe dat. En jij doet dat ook. Op het vierde punt ontdekken we dat we een slaaf van de zonde zijn geworden. En dan, net als de verloren zoon in Lucas 15, hebben we medelijden met onszelf vanwege onze zonde, maar vooral vanwege de gevolgen ervan. Op het zesde punt van de cirkel komen we tot inkeer en bevrijdt de Heer ons van onze zonde. En dan zijn we weer terug op de top van de cirkel - waar we zouden moeten zijn en waar we de Heer met vreugde dienen."


Rechters 5 - Lees deel 2!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright © 2002-2021 AllAboutReflections.org, Alle rechten voorbehouden