Alles Over Stille Tijd Zonsondergang weerspiegeld in meer - Alles Over Stille Tijd Banier

Rechters 4 – Deel 3

QUESTION: Watjes en feminisme - 3

ANSWER:

Rechters 4 - Deel 3

door pastor Nathan Shepherd (Dive Chapel, Candle Key, Florida)

“En nu begint de lol. Debora zegt: 'Vooruit! Vandaag levert de HEER Sisera aan u uit. Hij zal voor u uit gaan.' Barak en zijn gezelschap rennen de berg af en de Heer deed iets met de 900 ijzeren strijdwagens. In de oude Statenvertaling staat dat de Heer Sisera versloeg "door de scherpte des zwaards", maar hier lezen we dat de Heer voor paniek en verwarring zorgde.

De machtige Kanaänieten kregen er zo van langs dat ze uit hun strijdwagens sprongen en te voet wegvluchtten. Zij vertrouwden zo sterk op hun wapenrustingen en tanks, dat zij helemaal geen noodplan hadden. De HEER wist dit en Hij versloeg hen heel eenvoudig met een onopgeleid leger van laffe mannen.

Laten we het hier even rustiger aan doen en over iets heel moois praten. Kijk eens wat Debora deed om de 10.000 mannen de strijd in de sturen? Zie je wat ze zei? 'Vooruit!' Met een uitroepteken. Betekende dit dat ze naar voren moesten rennen? Of wakker moesten worden? Of zich in beweging moesten zetten? Al deze dingen denk ik. De reden dat de mannen, die Israël hadden moeten leiden, zo ineffectief waren, dat zij zo'n grote watjes en idioten waren, was dat zij terneergeslagen waren. Zij blikten altijd terug op hun eigen beperkingen. Zij keken niet naar VOREN, naar wat de Heer in de toekomst voor hen kon doen! Ze waren vergeten dat de echte macht van God afkomstig is!

In Psalm 20, vers 8 staat: ‘De een zweert bij wagens, de ander bij paarden, wij zweren bij de naam van de HEER onze God!' En ik heb daar dat uitroepteken aan toegevoegd. Gods macht overtroeft strijdwagens, paarden, ijzeren speren, katapulten, brandende pijlen, stormrammen, pistolen, geweren, tanks, raketten, laserstralen, atoombommen, handgranaten en alle andere dingen die jou ooit zouden kunnen bedreigen.

Rechters 4 vertelt ons vervolgens hoe Barak Sisera achtervolgt om hem te doden. Sisera rent naar de tent van Cheber en zijn vrouw Jaël. Sisera vraagt hen om een glas water en om een schuilplaats, maar Jaël geeft hem warme melk, die hem waarschijnlijk in slaap zal doezelen. Zodra Sisera in de tent in slaap is gevallen, grijpt Jaël een lange tentharing en ze slaat deze met een hamer deze recht door Sisera's slaap. Barak en de mannen van Israël kregen niet de eer voor de dood van Sisera, omdat hun geloof zo gebrekkig was.

Nou mensen, we zijn er bijna doorheen. Maar ik wilde nog een laatste opmerking maken, die volgens mij voor ons tegenwoordig relevant is. Er wordt tegenwoordig vooral in Amerika veel gesproken over de verkiezing van een vrouwelijke president. Nou, kijk eens naar Rechters 4. Wanneer krijgt een volk een vrouwelijke leider? Als de mannen zich als watjes gedragen. Als het leiderschap niet omhoog kijkt naar de Almachtige HEER God. Als zij hun richtingsgevoel ergens anders vandaan halen. Als zij vertrouwen op strijdwagens en geen geloof in God hebben. Het is mogelijk dat God spoedig een vrouw zal kiezen om ons te leiden.

“Vooruit! VOORUIT! Want vandaag heeft de HEER je bevrijd van al je vijanden en al je problemen. Lees en geloof Rechters 4, vers 14.”


Ga naar Rechters 5!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright © 2002-2021 AllAboutReflections.org, Alle rechten voorbehouden