Alles Over Stille Tijd Zonsondergang weerspiegeld in meer - Alles Over Stille Tijd Banier

Rechters 20

QUESTION: Wraak en sensationalisme - 1

ANSWER:

Rechters 20 - Deel 1

door pastor Nathan Shepherd (Dive Chapel, Candle Key, Florida)

De band van de Dive Chapel in Candle Key, Florida sloot een heel mooi aanbiddingsliedje af dat zij zelf geschreven hadden. Het was getiteld "Wide open wonder". Pastor Nathan Shepherd betrad het podium en bedankte de band. Vervolgens wendde hij zich tot de gemeente die uit ongeveer tweehonderd leden bestond.

“Prijs God voor deze prachtige, zonnige dag in de Florida Keys. Jongens, vandaag gaan we naar Rechters 20. Maar voordat we daaraan beginnen, wil ik jullie even op de hoogte stellen van de rechtszaak van "Reef Restoration Ministries". Ik weet dat jullie allemaal voor RRM hebben gebeden in de afgelopen weken.

Het korte antwoord is dat de rechtszaak door een rechter in Miami niet-ontvankelijk is verklaard. Bovendien heeft de staat Florida alle eisen afgewezen van die advocatenboeven, die de resten van de 'Queen Eileen' wilden bergen.

Zoals de meesten van jullie weten is de 'Queen Eileen' een kleine onderzeeër die in in 1924 zonk. Het wrak ligt op een diepte van bijna zes meter, een goede kilometer hiervandaan. Elf maanden geleden vonden wij het wrak en we ontdekten in de achtersteven een weelderig mini-koraalrif met een grote biologische verscheidenheid. Decennia lang noemden we die locatie het "snapperhol", omdat we daar altijd gingen vissen naar geelstaarten en snappers.

RRM is bezig met de productie van een een 22-minuten durende film over de geschiedenis van de onderzeeër en het gave, weelderige koraalrif dat zo weelderig groeit in de verbrokkelende romp van het schip. We zullen de film feitelijk hier over enkele weken in de Dive Chapel vertonen.

Dat gezegd hebbend, kan ik jullie vertellen dat we zullen doorgaan met onze pogingen om dit kleine koraalrif te beschermen, maar we weten niet wat die vervelende advocaten mogelijk nog gaan doen. Het RRM team is bezorgd over mogelijke wraakacties, dus blijf alsjeblieft voor ons bidden. We hebben het nodig."

Een jonge dame op de tweede rij stak haar hand op. Ze was gekleed in spijkerbroek, droeg een felgeel shirt met de opdruk "7-mile Bridge Run" en een petje van de Boston Red Sox. Nate knikte naar haar.

“Nathan, mag ik nu meteen voor al deze dingen bidden?”

“Zeker mag dat, Fenway, ga je gang.”

“Zachtmoedige Vader, wij staan zo versteld van Uw schepping waarin wij mogen leven en waarin wij gelukkig mogen zijn. Dank U. Vader, we hebben Uw wijsheid, leiding, bescherming, doelgerichtheid en liefde nodig bij onze pogingen om het koraalrif in de 'Queen Eileen' en andere riffen in deze regio te beschermen. Help ons om zout en licht voor anderen te zijn in onze omgang met deze misleidde advocaten die Uw schepping willen vernietigen, zoals zij op andere plaatsen al hebben gedaan. Zegen hen Heer en help hen inzien dat ze verkeerd bezig zijn en dat zij zich tot U moeten wenden. In de naam van Jezus. Amen.”

Uitroepen van “Amen!” en “Zo is dat!” weergalmden door het hele pakhuis waar de gemeente bijeenkwam.

“Dank je wel, Fenway. Ik waardeer het leiderschap van jou en Billy over RRM echt heel erg. Het is echt geweldig dat we een jong stel hebben dat zo betrokken is bij ons werk en zo afgestemd is op het Woord van de Heer. Jullie zijn geweldig.

Nou nogmaals, blijf bidden voor alles wat er bij "Reef Restoration Ministries" gebeurt. Over enkele weken krijgen we er nog een aantal stagiaires bij en dat is altijd een heel avontuur.

Oké jongens, laten we ons nu op Rechters hoofdstuk 20 richten. Weet je nog hoe de Leviet vorige week het lichaam van zijn vermoorde minnares in stukken sneed en een stuk naar elk van de twaalf stammen stuurde? Vergelijk die daad eens met het sensationalisme dat ons tegenwoordig door de nieuwsmedia wordt voorgeschoteld.


Rechters 20 - Lees deel 2!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright © 2002-2021 AllAboutReflections.org, Alle rechten voorbehouden