Alles Over Stille Tijd Zonsondergang weerspiegeld in meer - Alles Over Stille Tijd Banier

Rechters 15

QUESTION: Hitte en Mahi Mahi - 1

ANSWER:

Rechters 15 - Deel 1

door pastor Nathan Shepherd (Dive Chapel, Candle Key, Florida)

De band speelde de laatste rockende akkoorden van "My Glorious" en de gemeente gaf hen een waarderend applaus. Voorganger Nathan Shepherd liep naar de voorkant van het grote pakhuis waarin de Dive Chapel bijeenkomt.

“Mijn dank aan de band. Dat was werkelijk waanzinnig goed! Voordat we met Rechters 15 gaan beginnen, wil ik jullie eerst even vertellen over iets heel, heel gaafs dat ik in de afgelopen week mocht doen. Velen van jullie kennen kapitein Bob Reddy. Bob organiseert vistochten hier in Candle Key. Hij belt me ongeveer één keer per jaar - heel vroeg in de ochtend, en dan bedoel ik vóór 5 uur - en vraagt dan of ik met hem op dolfijnenjacht wil gaan. Dat betekent dat een van zijn groepen heel laat geannuleerd heeft en dat hij gewoon met een vriend kan gaan vissen, omdat die groep toch al voor de dag betaald heeft. Afgelopen week was ik die vriend.

Nou, iedereen die mij kent weet wel dat ik geen diepzeevisser ben. Ik blijf graag hier in de Baai van Florida, of tenminste aan deze kant van de Atlantische Oceaan riffen. Maar dit was werkelijk een feest. Hij haalde vier vissen binnen die meer dan tien kilo wogen, en zelfs eentje van twintig kilo.

Bob is zo'n toffe broer in de Heer dat ik ons gesprek zelfs beter vond dan het vissen. Vissen met Bob betekent dat je het grote water opvaart en daar op zoek gaat naar tekenen van dolfijnen. En dan heb ik het niet over Flipper. Nee, ik heb het over de "Groene Dolfijn", die ook wel "Dorado" of "Mahi Mahi" wordt genoemd. Deze vissen zijn in het water fluorescerend groen en geel. Maar als je ze aan de lijn hebt en ze spartelen, dan heb je die kleuren én een gloeiende blauwe streep bij hun kieuwen.

Maar goed, de tekenen waar je naar op zoek gaat zijn grote gebieden met wier, drijvend puin of nog beter: fregatvogels. De fregatvogels kunnen de scholen dolfijnvissen vanuit de lucht goed zien. De Dorado's eten kleinere visjes. Zij dwingen de kleine visjes naar de oppervlakte waar ze dan eigenlijk in de val zitten. Zij zijn daar een zwemmend buffet voor zowel de dolfijnvissen als de fregatvogels.

De fregatvogels kunnen de groene dolfijnen gemakkelijk zien in het heldere water rond de "Keys" vanwege hun fluorescente kleuren. Het is een heel gave symbiotische relatie. Nou, ik ben een creationist. Ik kan maar heel, heel moeilijk begrijpen hoe iemand jarenlang in de wateren van de Florida Keys kan duiken en niet tot de conclusie kan komen dat een heel tof, superintelligent, goed en almachtig wezen deze omgeving heeft geschapen. Laten we hier dus eens even over nadenken. De Dorado's hebben een wonderbaarlijke, heldere schakering die ongetwijfeld niet bedoeld is als camouflage. De fregatvogels vinden hun voedsel vooral omdat zij de heldere flitsen van deze vissen vanuit de lucht kunnen waarnemen. Betekent evolutie dan dat de fregatvogels en de dolfijnen miljoenen jaren geleden een cocktailparty hielden en besloten dat de dolfijnen heldere kleuren moesten evolueren om de fregatvogels te helpen? Welk voordeel kan de Dorado hier dan uithalen? Ik heb het al eerder gezegd: het maakt niet uit wat ik hierbuiten waarneem, mijn evolutionistenvrienden moeten gewoon wel heel wat slimmer zijn dan ondergetekende. Maar ik geloof nog steeds dat Jezus de "Keys" en alle levende dingen erin heeft geschapen. We kunnen hier vanavond tijdens onze pizzabijeenkomst wat over doorpraten als jullie dat willen. Hoe dan ook, ik ben heel dankbaar dat kapitein Bob mij op dit avontuur heeft meegenomen.

Oké, laten we nu eens naar hoofdstuk 15 van Rechters kijken. Vergeet niet dat Simsons jonge vrouw vorige week in hoofdstuk 14 het geheim van zijn raadsel prijsgaf. Weet je nog waarom zij dat deed? Omdat haar Filistijnse buren in Rechters 14:15 zeiden: 'Jij moet je man overhalen om ons de oplossing van het raadsel te vertellen, anders steken we jullie huis in brand zodat jij en je familie in de vlammen omkomen.'

Enkele weken geleden hadden we het over 'doornstruik-leiders". We zeiden dat dit laag-bij-de-grondse, egoïstische mensen waren die een vernietigend vuur verspreiden over de mensen die zij zogenaamd zouden leiden. We zullen nu verschillende vernietigende vuren gaan waarnemen.


Rechters 15 - Lees deel 2!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright © 2002-2021 AllAboutReflections.org, Alle rechten voorbehouden