Alles Over Stille Tijd Zonsondergang weerspiegeld in meer - Alles Over Stille Tijd Banier

Inleiding tot het boek Rechters - Deel 1

QUESTION: Inleiding tot het boek Rechters - 1

ANSWER:

door pastor Nathan Shepherd (Dive Chapel, Candle Key, Florida)

Billy Santos, de jonge leider van "Reef Restoration Ministries", stond op het verhoogde podium voor de congregatie van de Dive Chapel in Candle Key, Florida. Zoals altijd kwam Billy over als een vis op het droge.

Stotterend stelde hij zich voor en las hij op wat het doel van zijn werkgroep was. Maar toen de lichten werden gedimd en een PowerPoint presentatie op het scherm boven de muziekinstrumenten begon, verscheen er een fonkeling in Billy's ogen.

“Zoals jullie allemaal weten, zijn we een gaaf nieuw project begonnen hier bij RRM. Het is een boot... ja, ik denk dat je het wel een boot kunt noemen. Deze boot, "Queen Eileen" genaamd, werd in 1924 tot zinken gebracht. Het wrak ligt op een diepte van ongeveer zes meter, ongeveer driehonderd meter van de achtertuin van pastor Nathan en Maya. We noemen deze locatie al tientallen jaren het "snapperhol", vanwege de rode snappers die er rondzwemmen. Ongeveer zes maanden geleden vonden we daar de "Queen Eileen". Nou ja, eigenlijk werd het gevonden door Nathan en Maya.

Ehhh, ik zie daar een opgestoken hand, eh, schat... oh, Megan, wat is het?”

Een levendig meisje op de eerste rij stond op. Ze droeg een grijs T-shirt van de Boston Red Sox, haar favoriete honkbalteam. "Vertel iedereen eens over de geschiedenis van de ‘Queen Eileen’, Billy."

Billy antwoordde: "Ja, nou. Oké. Maar weet je wat? Jij bent de geschiedkundige in de familie. Waarom kom jij niet even naar voren om het te vertellen?”

Megan aarzelde geen moment. In een oogwenk bevond ze zich naast haar kersverse echtgenoot op het podium. “Ik ben Megan Santos, Billy’s vrouw. De meeste mensen noemen mij ‘Fenway’. Ik werk ook voor RRM.”

Er werd hier en daar wat gegrinnikt en iemand riep: "Go Yankees!" (al sinds mensenheugenis een grote concurrent van de Boston Red Sox).

Fenway fronste. “Ik weet niet wie dat zei, maar er zal later in deze eredienst een gelegenheid zijn om tot inkeer te komen en Jezus als je Redder aan te nemen!” Meer mensen lachten nu, en ook wat luider.

“Goed, de ‘Queen Eileen’ werd gebouwd door een zekere Cyrus Sandbury. In 1907 kwam hij naar Florida als ingenieur voor de "Florida Overseas Railroad". Zoals de meesten van ons weten werd dit project afgeblazen toen de verwoestende orkaan van 1906 toesloeg. Nou, in November 1911 kreeg meneer Sandbury, oorspronkelijk uit Ohio, een cheque voor $22.000. Het was een erfenis van een tante. Hij beëindigde onmiddellijk zijn carrière aan de "Florida East Coast Railroad" en begon meteen met de verwezenlijking van zijn grote droom: de bouw van een onderzeeër die tot twintig toeristen op dagtochten onder het water van de "Florida Keys" kon vervoeren. In 1915 keerde hij blut en moedeloos naar Ohio terug, waar hij ging werken bij een vervoersbedrijf. Einde verhaal, zou je denken. Of toch niet?

Nee dus. In 1921 kwam Sandbury met nieuwe energie en met nieuwe fondsen terug naar Tavernier om aan zijn droom te werken. De historische documenten laten zien dat hij van plan was om een vloot van twaalf van deze kleine onderzeeërs te bouwen. Na een aantal valse starts had hij in de zomer van 1924 eindelijk een werkend model. Dit prototype was de ‘Queen Eileen’. Hij gebruikte de blauwdrukken later voor de "Red Jammer", de streekbus die in de jaren '30 door de "White Motor Company" werd gebouwd. Gerestaureerde "Red Jammers" worden nog steeds als toerbussen gebruikt in nationale parken als Yosemite, Yellowstone en Glacier National Park.

Maar goed, om een lang verhaal kort te maken... Billy, wil jij even die onderwaterfoto's op het scherm laten zien? Nate en Maya vonden dus het wrak van de ‘Queen Eileen’. Wij hebben nu de rechten om in dit gebied te werken. We hebben het losse zand rond het wrak weggeblazen en we zijn het wrak nu aan het onderzoeken. Het mooiste is dat de achterkant van het wrak een van de gezondste en mooiste Amerikaanse koraalriffen bevat. Dus vergeet niet om voor ons project te bidden terwijl je naar onze diavoorstelling kijkt. Billy?”

“Jazeker, en we zullen jullie op de hoogte houden, maar we hebben nog twee, nee drie andere dingen waar we om willen bidden. Bid op de eerste plaats om de veiligheid van ons team. Op de tweede plaats: de wetgevers van Florida zullen in januari twee nieuwe voorstellen van onze werkgroep bekijken. Het eerste is een vergunning voor RRM om onbeperkt op deze locatie te mogen werken en het tweede is een subsidieaanvraag voor $100.000. Dit bedrag zal gebruikt worden om de ‘Queen Eileen’ te restaureren als een historische vondst die voor de staat belangrijk is. Dat is alles, denk ik. Pastor Nathan?”


Inleiding tot het boek Rechters - Lees deel 2!
WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragenCopyright © 2002-2021 AllAboutReflections.org, Alle rechten voorbehouden