Alles Over Stille Tijd Zonsondergang weerspiegeld in meer - Alles Over Stille Tijd Banier

Het huwelijksfeest


Het huwelijksfeest - De voorbereiding

Lucas 14:8
"Wanneer u door iemand wordt uitgenodigd voor een bruiloft,
kies dan niet de ereplaats,
want misschien is er wel iemand uitgenodigd die voornamer is dan u."


Het zijn drukke dagen. Ik tref voorbereidingen voor twee huwelijksfeesten binnen zes weken en ik heb het gevoel dat mijn voeten en mijn gedachten alle kanten opgaan!

Toen we aan de uitnodigingen voor deze feesten werkten, brachten we hierin de nodige wijzigingen en aanpassingen aan. We veranderden wie we wel of niet zouden uitnodigen. Welke familieleden? Hoeveel familieleden? Wij hebben erg grote families en dat kan erg duur worden! Het is een uitdaging om de gastenlijst praktisch te houden als je alle vrienden en familieleden op die lijst wilt zetten.

Je had ons moeten horen! "Nou, als jij hem uitnodigt, dan moet je die ander ook uitnodigen. Stuur geen uitnodiging naar Jaap, want we weten dat hij op die dag al wat anders heeft. Of zal hij van streek zijn als hij helemaal geen uitnodiging ontvangt?" Dat ging zo heen en weer tot we er helemaal blauw van zagen, maar uiteindelijk werden we het toch met elkaar eens en hadden we een definitieve lijst. We zijn allemaal bang om iemand over het hoofd te zien. We willen niemand missen!

Het eten is ook een uitdaging. Twee weken geleden ging ik met mijn verloofde op pad om wat prijsinformatie te vergaren. Ik heb nu een mooie lange lijst van mogelijke gerechten en menu's voor de brunch en het diner dat we op de avond van het eerste, burgerlijke, trouwfeest zullen hebben. Hoe veel ponden en kilo's voor zoveel of zoveel Euro's, enzovoorts.

Die eerste trouwpartij ligt nu nog zes weken in het verschiet en ik kan me al helemaal voorstellen hoe het eruit zal zien. Het zal herfst zijn, dus de receptieruimte zal versierd zijn met Chrysanten en pompoenen. De geur van appelcider zal de ruimte vullen. Het huwelijk zal in de buitenlucht worden voltrokken, dus het zal aan de koele kant zijn. Je zult dus graag dicht bij de warmte van je geliefde willen zijn. En nee, het zal die dag NIET regenen. Dat mag gewoon niet gebeuren!

Het tweede trouwfeest, in de kerk, zal een kerstthema hebben met rode kerstjurken en ivoorkleurige rozen die in parels en gipskruid gewikkeld zullen zijn. De cadeaus voor het gelukkige stel zullen onder een grote kerstboom in de vestibule van de kerk worden geplaatst. Voordat de ceremonie begint, zal er zachtjes kerstmuziek worden gespeeld.


Het huwelijksfeest - Van de momenten genieten

Jesaja 61:10
“Ik vind grote vreugde in de HEER, mijn hele wezen jubelt om mijn God.
zoals een bruidegom een kroon opzet,
zoals een bruid zich tooit met haar sieraden.”


Hoewel ik het er erg druk mee heb, geniet ik er met volle teugen van. Ik zal van elk moment genieten tijdens deze twee huwelijksfeesten en alles wat erbij komt kijken.

Maar weet je wat? Ik moet steeds maar weer denken aan het grootste huwelijksfeest dat ooit zal plaatsvinden. Dit is slechts een voorproefje van het genot en de vreugde die Jezus voor ons heeft klaarliggen wanneer we aan ZIJN tafel zullen plaatsnemen.


Het huwelijksfeest - Het meest glorieuze feest!

Openbaring 19:7
“Laten we blij zijn en jubelen, laten we hem de eer geven!
Want de bruiloft van het lam is gekomen
en zijn bruid staat klaar.”


Kijk, Jezus maakt op dit moment namelijk een plaats gereed. Hij is de Bruidegom en de Kerk is Zijn Bruid. Hij zal terugkomen. Mogelijk spoediger dan wij verwachten. Wanneer Hij terugkomt om Zijn mensen op te eisen, dan zullen wij in alle heerlijkheid aan dat huwelijksfeest deelnemen. In alle richtingen zullen we dan een schoonheid waarnemen die wij ons nu niet kunnen voorstellen.

Openbaring 21:2
“Toen zag ik de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem,
uit de hemel neerdalen, bij God vandaan.
Ze was als een bruid die zich mooi heeft gemaakt
voor haar man en hem opwacht.”


We zullen zelfs door onze Redder Zelf bediend worden. Hij plant deze gebeurtenis met jou in gedachten. Hij nodigt jou uit, hier en nu. Zal er speciaal voor jou een plaats gereserveerd zijn? Zul jij aan de tafel van het Lam plaatsnemen? Ben jij klaar voor dit feest en kijk jij ernaar uit?

Openbaring 22:17
“De Geest en de bruid zeggen: ‘Kom!’
Laat wie luistert zeggen: ‘Kom!’
Laat wie dorst heeft komen; laat wie dat wil
vrij drinken van het water dat leven geeft.”


De uitnodigingen zijn verstuurd. Het voedsel is voorbereid. De dag nadert. Zul jij een van de aanwezigen zijn? Stel je beslissing niet uit... Hij wacht op jouw antwoord.

© Lucy Cain
http://allgloryishispoetry.blogspot.com/


Lees meer!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutReflections.org, Alle rechten voorbehouden