Alles Over Stille Tijd Zonsondergang weerspiegeld in meer - Alles Over Stille Tijd Banier

Comfort zone


Comfort zone - Een schuilplaats
Onze "comfort zone" is voor velen van ons een schuilplaats. Wat gebeurt er als we eruit stappen en risico durven nemen? Lees dit verhaal van Jenny Ralston eens.


Comfort zone - Een baby op reis
In plaats van mij bij te staan toen ik van onze tweede dochter beviel, had mijn man misschien beter thuis kunnen blijven om de hele inboedel te verankeren. Ik overdrijf niet als ik zeg dat mijn dochtertje een sterke persoonlijkheid had. Zelfs tijdens ons verblijf in het ziekenhuis na de bevalling, een verblijf dat bijna een week duurde, riep het personeel van de kraamafdeling ons via de intercom op om onze baby op te halen. Ze werd letterlijk uit de kraamafdeling gezet!

De reis van het ziekenhuis naar ons huis was een behoorlijke uitdaging. Ze begon al te huilen toen ze in het autostoeltje werd gezet. Ze stopte pas met huilen toen ze er thuis weer uit werd gehesen en aan haar zuster werd voorgesteld.

En vanaf dat moment waren alle reisjes met haar een les in geduld. We moesten de achterbank steeds maar weer zien uit te rusten met een reizend circus. We moesten steeds haar zus, een grootouder, een vriend of een lifter (grapje!) meenemen om te zingen, praten, kwaken, kraaien, jongleren of wat dan ook voor dit koppige kleine kindje... Zij moest voortdurend vermaakt worden, want als de "show" ophield begon het huilen meteen! Ik kan niet zeggen dat de chauffeur op dat moment ontspannen was en van de rit genoot. Het was altijd een vreselijke spurt, naar de afspraak en dan weer terug. Het was nooit eens een ontspannen, rustige tocht!

Maar op de een of andere manier ging haar groei gepaard met een wonder. Deze baby groeide op tot een mooie, zelfverzekerde, bekwame en intelligente jonge vrouw. Zij is nu afgestudeerd aan de universiteit, is verloofd en zal binnenkort trouwen en ze heeft een baan met grote verantwoordelijkheden in het plaatselijke ziekenhuis.

Maar toch, als wij haar als baby haar gang hadden laten gaan, dan zou ze het nest nooit hebben kunnen verlaten. Ze zou haar hele leven hebben doorgebracht in het ziekenhuis waar ze was geboren. Ze zou nooit gereisd hebben en nooit geweten hebben wat zich buiten die ziekenhuismuren bevond, omdat ze niet in een autostoeltje vastgegordeld wilde worden!

We gaan zo ook vaak met God om. Hij heeft een plan voor ons, maar wij willen liever een baby blijven. Wij willen de plek niet verlaten waar wij ons bevinden om naar de plek te gaan waar wij moeten zijn om te kunnen groeien. Een regelmatige verandering is wellicht ongerieflijk voor ons, maar we hoeven alleen maar omhoog te kijken om te zien hoe God ons op deze reis zal vermaken en om de prachtige belofte aan het einde van de reis te kunnen zien. Stap dus buiten die muren van jouw "comfort zone". Wees bereid om op te groeien!


Lees meer!WAT DENK JIJ?
Wij hebben allemaal gezondigd en verdienen allemaal Gods oordeel. God, de Vader, stuurde Zijn eniggeboren Zoon om dat oordeel op Zich te nemen voor iedereen die in Hem gelooft. Jezus, de Schepper en eeuwige Zoon van God, die Zelf een zondeloos leven leidde, hield zo veel van ons dat Hij voor onze zonden stierf om zo de straf op Zich te nemen die wij verdienen. Volgens de Bijbel werd Hij begraven en stond Hij op uit de dood. Als jij dit werkelijk gelooft, er in je hart op vertrouwt en alleen Jezus als je Redder aanvaardt door te zeggen: "Jezus is Heer", dan zul je van het oordeel gered worden en de eeuwigheid met God in de hemel doorbrengen.

Wat is uw reactie?

Ja, ik wil Jezus volgen

Ik ben al een volgeling van Jezus

Ik heb nog steeds vragen

Hoe kan ik God kennen?
Waarom zou God je in de hemel moeten toelaten?


Copyright © 2002-2021 AllAboutReflections.org, Alle rechten voorbehouden